Rosa väggar med möbler framför

Målarårets 2024: Trender för Inomhus- och Utomhusfärger

Ett nytt år innebär nya trender och färgpaletter som definierar hur vi väljer att styla våra hem och utsidor. Vi har kommit en bit in på 2024 och för 2024 har målarbranschen tagit fram spännande färgpaletter som förutspås dominera både inomhus- och utomhusmiljöer. Låt oss ta en titt på några av de hetaste trenderna för färg och målning detta år.

Inomhusmålning:

Mjuka Pasteller:

För 2024 kommer vi att se en återkomst av mjuka pastellfärger som ljusblått, mintgrönt och blekrosa. Dessa färger skapar en lugnande och avslappnad atmosfär i hemmet och passar perfekt för sovrum, vardagsrum och barnrum. Pasteller kan också kombineras med neutrala toner för en mer sofistikerad look.

Jordsköna Nyanser:

Naturliga och jordnära färger kommer att vara populära under 2024, inklusive varma bruna, sandiga beige och djupa gröna toner. Dessa färger för tankarna till naturen och skapar en känsla av harmoni och balans i hemmet. De passar bra i alla rum och kan användas både som huvudfärger och accentfärger.

Livliga Accentfärger:

För de som vill lägga till lite extra liv och energi i sina rum kommer livliga accentfärger att vara trendiga under 2024. Tänk dig djärva nyanser av gult, orange och rött som används för att skapa intressanta kontraster och fokuspunkter i rummet. Dessa färger kan användas på väggar, möbler eller till och med som detaljer i inredningen.

Utomhusmålning:

Djärva Färgval:

När det gäller utomhusmålning kommer djärva och livliga färger att vara i fokus under 2024. Tänk dig klara nyanser av blått, grönt och gult som används för att ge husfasaden ett uttrycksfullt utseende. Dessa färger kan locka uppmärksamhet och göra ett statement i grannskapet.

Moderna Neutrala Toner:

Samtidigt kommer många att välja moderna neutrala toner för sina husfasader under 2024. Grå, svart och vit är alltid populära val för en ren och minimalistisk look som passar bra med olika arkitektoniska stilar. Dessa färger ger en tidlös och elegant känsla till ett hem och kan kompletteras med trädetaljer eller metalliska accenter för extra kontrast.

Naturinspirerade Färgpaletter:

Med en ökad medvetenhet om hållbarhet och miljövänliga alternativ kommer vi att se en ökad användning av naturinspirerade färgpaletter för utomhusmålning. Tänk dig toner som liknar sand, sten och trä för att skapa en harmonisk förening med omgivande landskap och naturens element.

Oavsett om du planerar att måla om ditt hem inomhus eller utomhus under 2024,

finns det en mängd olika roliga färgtrender att välja mellan om en personlig preferens är att följa trender lite. Från mjuka pasteller till djärva nyanser, finns det något för varje smak och stil. Ta chansen att utforska och låt färgerna inspirera dig när du skapar ditt drömhem detta år.