Fönsterrenovering

Vardagsrum med gråa väggar

Sätt in ett extraglas och få treglasstandard i dina befintliga fönster. Vi erbjuder dig möjligheten att få treglasstandard utan att byta hela fönstret. Genom att sätta in ett tredje glas når du samma nivå som ett helt nytt fönster när det gäller energibesparing och buller. Du behåller dina gamla fönsterbågar som passar ditt hus och till en betydligt lägre kostnad! Jämfört med tvåglasfönster spar du 20% energi och upplevelsen av buller sänks med 50%.

Byt inte fönster – spar pengar

Ytter & innerglaset byts ut mot en trippel isolerruta

Har ni tvåglasfönster som är friska och bra i trästommen, men som känns kalla och släpper ut för mycket energi eller släpper in trafikbuller? En utmärkt lösning till låg kostnad är då att bygga om dem till treglas. I och med detta förbättras isoleringen över glaskonstruktionen, från U-värde cirka 3,0 ända ned till U-värde 1,0. Det innebär att man minskar energiförlusten genom glaset med upp till 65 %.

Fördelar:

  • Alla glas är nya
  • Utseende förändras ej ut- eller invändigt
  • Bågar förstärks när de kopplas samman
  • Mindre målning, mellansidor byggs bort
  • Bra ekonomi
  • Kulturglas möjligt som yttre glas

Fönster­renovering – ommålning

När vi utför en fönsterrenovering ser vi till att arbetet utförs mycket omsorgsfullt. Gammal färg avlägsnas och fönstren slipas på alla ytor. Kittet tas bort med en ”kittrobot” som effektivt avlägsnar gammalt kitt. Glasen tar vi ur bågen och skulle det vara skadat så byter vi ut det skadade glaset. Samtliga träytor behandlas med impregnerande grundolja. Därefter grundmålas fönstren och glasen sätt tillbaka. Vi kittar med silikonkitt och efter detta färdigmålas fönstren med fönsterfärg. Slutligen renskärs fönstren, men vi ser alltid till att färgen går ut på glaset någon millimeter utanför kittet. På så sätt förhindras fukt för att kunna krypa in mellan glas och kitt. Samtliga färger är vattenbaserade vilket är bra för miljön och medarbetarna som använder produkterna.